ZZP Verzekeringen FAQ | Antwoorden op Veel gestelde Vragen

Onze Faqs

Meest gestelde vragen over...

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verleent dekking tegen de aansprakelijkheid voor schade, die een professional (de onderneming en/of de persoon zelf) veroorzaakt bij de uitoefening van zijn beroep als gevolg van fouten.

Gedekt is zuivere vermogensschade en de hieruit voortvloeiende gevolgschade. Het gaat hierbij noch om letselschade of de schade die direct of indirect het gevolg van letsel is, noch om schade aan materiële zaken of schade die hiervan het gevolg is.

Een voorbeeld van zuivere vermogensschade is de belastingadviseur die een verkeerd advies geeft waardoor de klant in zijn vermogen wordt geschaad.
Een heel belangrijk te verzekeren risico voor de ZZP-er, freelancer en directeur grootaandeelhouder is arbeidsongeschiktheid. Als zelfstandige zijn er geen verplichte verzekeringen meer vanuit de overheid.

Een ondernemer dient dit inkomensrisico zelf te verzekeren. Sociaal Fonds Zelfstandigen heeft collectieve afspraken gemaakt met goede en betrouwbare partijen, waardoor de premie aanzienlijk omlaag is gegaan de afgelopen jaren. Van groot belang is dat de voorwaarden van deze producten goed zijn. Hier selecteert SFZ haar partners op.

Veel ondernemers zijn niet verzekerd voor dit risico, maar vele zijn dit wel! Op bestaande AOV verzekeringen is HEEL VEEL geld te besparen. SFZ heeft een overstapservice in het leven geroepen om bestaande AOV verzekeringen naar de afspraken van SFZ over te zetten zonder dat u hier risico loopt! Indien uw polis via een tussenpersoon loopt kan met akkoord van de tussenpersoon tussentijds ook bespaard worden bij een beperkt aantal aanbieders.
SFZ heeft voor freelancers een aantal zorgverzekeraars geselecteerd die verschillende dekkingen biedt tegen goede voorwaarden en uitstekende premies.

Onder meer ook een dekking die garanties beidt ten aanzien van de service en snelheid van behandeling en de mogelijkheid om in het buitenland geholpen te worden bij eventuele wachtlijsten in Nederland. Voor u als zelfstandige is het immers van levensbelang dat u zo snel mogelijk week aan het werk kunt.

De collectieve SFZ ziektekostenverzekeringen, met collectief onderhandelde premiestellingen, zijn ondergebracht bij:
  • a.s.r.
  • CZ
  • Menzis
Indien u als zelfstandige aansprakelijk wordt gesteld voor aan derden toegebrachte schade, kunnen de financiële gevolgen aanzienlijk zijn.

Zonder advies, dus execution only zonder iemand aan de lijn te krijgen een verzekering afsluiten en direct een polis in uw mail, per maand betalen en per maand opzegbaar bij onderdeel van Munich Re Group.

Het doel van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook wel genoemd Aansprakelijkheidsverzekering Voor Bedrijven (AVB) is de bescherming van het vermogen van de onderneming tegen aanspraken van derden.Belangrijk is dat indien een derde schade leidt zonder dat er schade is aan zaken of personen, de zogenaamde directe of zuivere vermogensschade, er meestal geen dekking is op de AVB. Dit risico wordt namelijk verzekerd door een beroepsaansprakelijkheidsverzerkering.

Afhankelijk van het beroep van de zelfstandige is een meer of minder uitgebreide dekking noodzakelijk. Zo kunnen onder de dekking van een AVB vallen:

  • Algemene aansprakelijkheid; bijvoorbeeld: zoals het kopje koffie over de server;
  • Aansprakelijkheid voor letselschade: bijvoorbeeld: door blootstelling aan gevaarlijke stoffen;
  • Productaansprakelijkheid: bijvoorbeeld: een geleverd product tot schade leidt bij een derde;

De bedrijfsaansprakelijkverzekering voor de zzp-er is daarom afgestemd op de individuele eisen van deze ondernemer en is dus maatwerk.
Vroeger was de ongevallenverzekering de enige mogelijkheid voor ondernemers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Tegenwoordig is een ongevallenverzekering met name aan te raden als u door uw werk extra risico's loopt die niet of nog niet door andere verzekeringen gedekt worden.

De ongevallenverzekering van SFZ bent u verzekerd van een uitkering als u gevolg van een ongeval komt te overlijden of blijvend invalide raakt. Een ongevallenverzekering is een zogenaamde sommenverzekering. Hierbij staat het uitkeringsbedrag los van de werkelijke schade. U kunt daarom zelf bepalen hoe hoog de uitkering bij overlijden en/of bij gehele of gedeeltelijke blijvende invaliditeit.

De vaststelling van de uitkering is afhankelijk van de mate van invaliditeit. Medische deskundigen zullen dit bepalen aan de hand van een invaliditeitsschaal die ook wel Gliedertax wordt genoemd.

De ongevallenverzekering kan ook als aanvullende dekking op de autoverzekering worden meeverzekerd. De inzittende zijn dan verzekerd voor een ongeval tijdens het auto rijden.
arbeidsongeschiltheidsverzekering